Μελέτη Κλαρινέτου

Σε αυτό το άρθρο μας θα ασχοληθούμε με την καθημερινή μας μελέτη, ποια θα πρέπει αυτή να είναι και πώς θα πρέπει να γίνεται.
Η οργάνωση της καθημερινή μελέτης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για το πώς θα εξελισσόμαστε καθημερινά σαν μουσικοί του κλαρινέτου. Είναι το Α και το Ω της εκμάθησης του οργάνου.
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε
να σας δώσουμε μερικές σωστές κατευθύνσεις που αφορούν την καθημερινή μελέτη του οργάνου.

Η μελέτη του κλαρινέτου θα πρέπει να γίνεται με συνέπεια και αυτοσυγκέντρωση. Θα πρέπει όταν έρχεται η ώρα της μελέτης να αδειάζουμε το κεφάλι μας απο κάθε άλλη σκέψη και να επικεντρωνόμαστε στο κλαρινέτο μας .
Θα πρέπει να κατανοούμε κάθε στιγμή τι συμβαίνει στα δάχτυλα μας ,στη γλώσσα μας στα χείλη μας ,στους πνεύμονες μας.
Μελέτη χωρίς την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση είναι απλα χάσιμο χρόνου.

Θα ξεκινάμε πάντα την μελέτη με τενούτες (όλη την έκταση του οργάνου σε μεγάλης διάρκειας νότες). Είναι πολύ σημαντική εξάσκηση,ίσως η σημαντικότερη.
Βοηθάει στο να ζεσταθούμε ,να καταλάβουμε τι ακριβώς χρειάζεται η κάθε νότα απο το σώμα μας (θέση γλώσσας ,μάσκας ,λαιμού ,κ.τ.λ) και να κατανοήσουμε πλήρως τον ήχο του οργάνου.
Επίσης είναι η σημαντικότερη άσκηση για την βελτίωση της αναπνοής μας.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι κλίμακες.Πρέπει κάθε μέρα να παίζουμε όλες τις κλίμακες, στην αρχή για εκμάθηση και αργότερα για ζέσταμα .Οι κλίμακες είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην εκμάθηση του μουσικού οργάνου.
Εάν τιθασεύσεις τις κλίμακες έχεις κάνει το 50% τουλάχιστον της εκμάθησης του κλαρινέτου ,χωρίς υπερβολή.

Ο τρόπος που πρέπει να παίζονται οι κλίμακες είναι ο εξής :

- Πάντα με σταθερό (όχι απαραίτητα γρήγορο) ρυθμό με πεντακάθαρες στακάτες νότες ,λεγκάτες και συνδυασμό των δύο (ανα δύο ή άνα μία νότα).
- Πάντα με την σωστή σειρά (βοηθάει πολύ στο να τις θυμόμαστε αργότερα) ,ξεκινώντας π.χ απο την Do+ περνάμε στην σχετική της La- ,έπειτα στην αρμονική La- και τέλος στης μελωδική La- και συνεχίζουμε το ίδιο με την Sol+ κ.τ.λ.
- Παίζουμε τα διαστήματα τρίτης σε όλες τις κλίμακες (αργότερα και όλα τα άλλα διαστήματα)
- Παίζουμε τους αρπισμούς τους ,και αυτούς με λεγκάτο και στακάτο τρόπο (αρπισμός είναι η 1-3-5-8 νότα της κλίμακας)

Αυτή η εξάσκηση θα πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση μέχρι οι κλίμακες να παίζονται αυτόματα από τα χέρια μας χωρίς να σκεφτόμαστε διαρκώς τις νότες και τις αλλοιώσεις.

Έπειτα μπορούμε να μελετάμε σπουδές και στο τέλος μουσικά κομμάτια.

Να θυμάστε ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή ,τίποτα δεν γίνεται εάν βιαζόμαστε.Τα πιο αποτελεσματικά βήματα στην εξάσκηση του κλαρινέτου είναι αυτά που γίνονται αργά και σταθερά.

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δρ Έλεν που έφερε πίσω την αγαπημένη μου με τα ξόρκια της αγάπης της. Ο Μουρσέλι με χώρισε πριν από τέσσερις μήνες χωρίς λόγο, προσπάθησα να τον συζητήσω, αλλά με έκλεισε τελείως. Τον αγαπούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς έφευγε, έκλαψα και έγινα σκιά του εαυτού μου. Αλλά όλα άλλαξαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν είδα ένα σχόλιο σχετικά με το πώς η Δρ Έλεν βοηθά τους ανθρώπους με θέματα σχέσεων και γάμου, επικοινώνησα μαζί της και χαίρομαι που το έκανα γιατί τώρα ο φίλος μου επέστρεψε και με αγαπά ακόμα περισσότερο, υπόσχομαι ποτέ να με πληγώσει ξανά. Σας ευχαριστώ Dr Ellen για τη βοήθειά σας, είστε η καλύτερη. Για τους θεατές εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια για τη σχέση ή τον γάμο τους, σας αφήνω τα στοιχεία επικοινωνίας της Δρ Έλεν. Στείλτε email ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp+2349074881619
    Η υπηρεσία του περιλαμβάνει επίσης
    1. Ξόρκια για να κερδίσετε το λαχείο
    2. Τα ξόρκια φέρνουν πίσω τον πρώην εραστή σου
    3. Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
    4. Άμεση θεραπεία του HIV/AIDS
    5. Θεραπεία του καρκίνου
    6. Ξόρκια αγάπης
    7. Ξόρκια συμφιλίωσης
    8. ξόρκια τοκετού και λύσεις υπογονιμότητας
    9. Ξόρκια για την προστασία του κακού ματιού
    10. Ξόρκια θανάτου
    και τα λοιπά.
    Email: ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp: +2349074881619

    ΑπάντησηΔιαγραφή